פטנט מערבל ביצים בתוך קליפתן

מערבב ביצים

החברה Egglogix שמה לעצמה מטרה לשנות את הדרך שבה אנו מכינים ואוכלים ביצים. המוצר Eggxer שפותח בחברת "גיזמו הנדסה", משתמש בטכנולוגיה חדשנית שמאפשרת לערבל חלבון עם חלמון בתוך קליפת הביצה. פיתוחו של המוצר החל כאשר אב ניסה למצוא פתרון לכך שילדיו מסרבים לאכול את חלמון הביצה – המכיל חומרים מזינים, ואוכלים את החלבון בלבד.

הפתרון של מערבל ביצים בתוך קליפתן יוצר למעשה מאכל חדש, כשלאחר בישול הביצה והורדת קליפה מתגלה ביצה בעלת מרקם אחיד וצבע מוזהב, גם בפנים וגם בחוץ. השימוש במערבל פשוט, ומאפשר גם לילדים עצמם לבצע את הפעולה. לצורך הערבול יש להכניס את הביצה למערבל, ולערבל עד אשר צבע הביצה הופך לכהה.

באמצעות שימוש במכסה שקוף מאפשר למשתמש לעקוב אחר התהליך בפשטות. לאחר סיום פעולת הערבול, יש לבשל את הביצה כרגיל ולקלף אותה על מנת לראות את התוצאה הסופית.